Mákos guba sütés nélkül
Hozzávalók:
- 6 kifli
- Mák
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl rizstej
- Cukor
- Vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Elkészítés:
Az 1 csomag vaníliás pudingport fél liter rizstejjel megfőzöm, rakok hozzá pár púpos evőkanál cukrot, 4 csomag vaníliás cukrot (édesítés ízlés szerint, én édesen szeretem) 🙂 Lehet mézzel vagy édesítővel is készíteni. A végén felöntöm még 2 dl rizstejjel, hogy hígabb legyen, még 1 percig főzöm. Hozzáadok körülbelül 5-6 púpozott evőkanál mákot, reszelek bele citromhéjat. A kifliket karikákra vágom egy tálba, majd ráöntöm a szószt. Ha kihűlt pár órára berakom a hűtőbe.