Vegán „kenőmájas” II.
                Hozzávalók:
- 400 g lencse
 - Kisebb fej vöröshagyma
 - 4 gerezd fokhagyma
 - Zabpehely
 - Só
 - Bors
 - Füstölt piros paprika
 - Őrölt babérlevél
 - Folyékony füst
 - Majoranna
 - Friss bazsalikomlevél
 
Elkészítése:
400 g lencsét előző este beáztatok. Másnap felteszem főni annyi vízben, hogy épphogy ellepje. Sózom, borsozom, egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágva hozzáteszek, kicsi őrölt babért , kb. 15-20 csepp folyékony füstöt és kevés füstölt piros paprikát szórok rá. Sűrűre főzöm, a végén 3-4 gerezd fokhagymát reszelek bele. Ha készre főtt teszek még bele 4-5 kanál zabpelyhet és 20-30 darab friss bazsalikomlevelet. Botmixerrel pépesítem.