2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vegán „kenőmájas” II.

Vegán „kenőmájas” II.

Hozzávalók:

  • 400 g lencse
  • Kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Zabpehely
  • Bors
  • Füstölt piros paprika
  • Őrölt babérlevél
  • Folyékony füst
  • Majoranna
  • Friss bazsalikomlevél

Elkészítése:
400 g lencsét előző este beáztatok. Másnap felteszem főni annyi vízben, hogy épphogy ellepje. Sózom, borsozom, egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágva hozzáteszek, kicsi őrölt babért , kb. 15-20 csepp folyékony füstöt és kevés füstölt piros paprikát szórok rá. Sűrűre főzöm, a végén 3-4 gerezd fokhagymát reszelek bele. Ha készre főtt teszek még bele 4-5 kanál zabpelyhet és 20-30 darab friss bazsalikomlevelet. Botmixerrel pépesítem.

Vélemény, hozzászólás?