Vegán „kenőmájas” II.
Hozzávalók:
- 400 g lencse
- Kisebb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- Zabpehely
- Só
- Bors
- Füstölt piros paprika
- Őrölt babérlevél
- Folyékony füst
- Majoranna
- Friss bazsalikomlevél
Elkészítése:
400 g lencsét előző este beáztatok. Másnap felteszem főni annyi vízben, hogy épphogy ellepje. Sózom, borsozom, egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágva hozzáteszek, kicsi őrölt babért , kb. 15-20 csepp folyékony füstöt és kevés füstölt piros paprikát szórok rá. Sűrűre főzöm, a végén 3-4 gerezd fokhagymát reszelek bele. Ha készre főtt teszek még bele 4-5 kanál zabpelyhet és 20-30 darab friss bazsalikomlevelet. Botmixerrel pépesítem.