2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Gombászlé

Gombászlé

Hozzávalók:

  • 30 dkg Laska gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db Zöldpaprika
  • 1 db Paradicsom
  • 1 db cseresznyepaprika
  • Wakame alga (20 g)
  • Füstölt pirospaprika

Elkészítés:

Növényi zsiradékon megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megszóróm a füstölt pirospaprikával, sózom, felengedem vízzel, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Fél óra főzés után botmixerezem, majd hozzáadom a gombát. Ha igényli, akkor teszek még hozzá pirospaprikát. Ha megfőtt a gombászlé, még a forró levesbe belerakom az algát. 5 perc után fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?