2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Mélységből a magasságba

Mélységből a magasságba

Az élet legcsodálatosabb dolgai közé tartoznak az emberi kapcsolatok, amikor Lélek találkozik a Lélekkel. A kapcsolódások során köttethetnek életre szóló barátságok, szerelmek, de vannak, akik csak életünk egy szakaszában jelennek meg, s aztán tovább utaznak tőlünk távolabbi tájakra, ami nem feltétlen szó szerint értendő. Átadtuk általa egymásnak kódjainkat, s nincs tovább dolgunk velük. Ha az energiák egyeznek, esetenként újra találkozhatunk velük utunk során.

Amikor valaki kitárja előtted a kapuit, akkor beengedhet legféltettebb birodalmába, amit olyan sokszor még önmaga előtt sem ismer. Rejtett zugaiba, ahol számtalan fel nem tárt, feldolgozatlan érzés, esemény rejtőzik, ami a másik emberrel való kapcsolódásban aktiválódik, esetenként úgy, mint egy hurrikán. Megélheted a mélységeket, s a magasságokat is általa. Jöhetsz ki belőle győztesen, a boldogság mámorában ittasan, de megtörténhet, hogy száz sebből vérezve, megbántva, megalázva, földig tiporva, összetörve állsz értetlenül, reményvesztetten. A kapcsolatok lehetnek olyanok, mint a tenger. A felszínén hatalmas hullámok csapkodhatnak, s már-már  érezheted úgy, hogy nem éled túl a vihart, nem vagy képes felkapaszkodni a hullámokra, elfogyott minden erőd, s  beszippanthat a mélység… De tudnod kell… Amikor ez megtörténik, a  mélységben odalent csend van…, szinte mozdulatlan a tenger…, erő lakozik benne, mely mozdulatlanságával tartja a háborgó felszínt. S ha egyszer oda lemerültél, olyan birodalomra találhatsz, ahol minden békés, csendes, ahonnan képes vagy annyi erőt összegyűjteni, hogy felül emelkedj, s ráfeküdj a felszínen lévő hullámokra, megengedve az elfogadást, a megértést. Már nem csapkodsz össze vissza kétségbe esetten, mert már tudod, hogy a mozdulatlanságod adhatja erődet. Már megérted, hogy a sok szenvedés csak látszat ebben a valóságunkban. Már tudod, hogy minden egyes seb, amit rajtad ejtettek, egy-egy csiszolat a gyémántodon, s hogy minél több van rajtad, annál fényesebben ragyogsz…

Egységből a kétségbe születtünk le. Az egységből, ahol nincsenek ellentétek, ahol szövetséget kötsz azokkal, akikkel találkozol életed során. Ahol megbeszélitek, hogy a felejtés vizéből merítkezve miként tanítjátok egymást, hogyan segítitek a másikat a tapasztalásban. Isten útjai kifürkészhetetlenek, legyetek hát jó felfedezők, kísérjen utatokon, megértés, szeretet, bölcsesség, hála.

Áldás kísérje utunkat!

Kép:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?