Rakott krumpli / Vegán/
Hozzávalók:
- Burgonya
- Tofu
- Csípős gabonakolbász
- Növényi virsli
- Feketesó
- Kurkuma
- Őrölt színes bors
- Őrölt babérlevél
- Rizstejszín
- Kesudió-köles tejföl
Nekem ez a változat ízlett a legjobban.
Elkészítése:
Burgonyát sós vízben héjában megfőzöm, miután kész, lehúzom a héját.
A felét felkarikázva a jénai aljára szeletelem. Füstölt tofut összetöröm, feketesót, őrölt babérlevelet, s kurkumát adok hozzá, majd rizstejszínnel felhígítom.
A felét a burgonyára öntöm. Szeletelek rá csípős gabonakolbászt, növényi virslit, majd rákarikázom a maradék burgonyát. A végén ráöntöm a tofu másik felét, szórok rá frissen őrölt színes borsot, s beteszem a sütőbe.
Mielőtt kész, rákenem a kesutejfölt, s még kicsit sütöm. A rizstejszínt és a kesutejfölt is magam készítem.