2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vegán sajtos tejfölös kovászlepény

Vegán sajtos tejfölös kovászlepény

Hozzávalók:

  • 1 dunsztosüveg kovász
  • 1 doboz vegán tejföl
  • Vegán sajt
  • 1 evőkanál sörélesztő pehely
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A kovász nálam adott, mindig van a hűtőben 1-2 dunsztosüveggel. Előző nap feletetem (víz, liszt) annyira kovászt, hogy egy normál dunsztosüvegben (720 ml) másnapra megdagadjon. Én hűtőben tartom, ha sietős a sütés akkor szoktam csak konyhapultra kirakni, ezesetben 3-4 óra is elég neki. Keverek hozzá ízlés szerint sót, egy evőkanál sörélesztőpelyhet és egy csapott evőkanál tejfölt. Egy kis vízzel higítom, hogy könnyebben keverhető legyen. Szilikon tortaformába öntöm, 180 fokon 30 perc alatt kisütöm. Ha kihűlt, megkenem sós, ízlés szerint fokhagymás tejföllel, majd ráreszelem a vegán sajtot. Aki imádja a lángost, de nem szereti az olajos ételeket, kitűnő alternatíva.

Vélemény, hozzászólás?