2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vegán krumplis pogácsa kovásszal

Vegán krumplis pogácsa kovásszal

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb burgonya
  • Fél befőttesüveg kovász
  • Liszt
  • Kókuszolaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, felkockázom, sós vízben kifőzöm. Megvárom, hogy kihűljön, majd burganytörővel összetöröm. Hozzáadom a kovászt, sózom és annyi lisztet adok hozzá, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjak. Kilisztezett nyújtódeszkán kinyújtom (kb. 1-1,5 cm magasságú tésztára), kiszaggatom, és egy kissebb lábasban a felhevített kókuszolajban kisütöm (így kevesebb olajat kell használni, mintha nagy serpenyőben sütném ki). A maradékot újra kigyúrom, nyújtom, szaggatom. Körülbelül 20 darab pogácsa lett.

Vélemény, hozzászólás?