Sütőtökös burgonyapüré hagymás-bazsalikomos tofuval
Ez a recept úgy született, hogy elkezdtem darabolni a sütőtököt, mire rájöttem, hogy nincs itthon sem sütőpapír, sem alufólia a tepsibe. Így lássuk mi van itthon, újratervezés és kész is a vacsi… 🙂
Hozzávalók:
- 4 szem burgonya
- 4 karika sütőtök (végéből)
- 1 teáskanál vegán vaj
- 1 dl kókusztej
- 1 csomag bazsalikomos tofu
- 1 fej vöröshagyma
- Őrölt szerecsendió
- Só
- Bors
- Füstölt pirospaprika
Elkészítés:
A burgonyát és a 4 karika sütőtököt meghámozom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. Ha puhára főtt leöntöm róla a vizet, összetöröm, hozzáadom vegán vajat, kis kókusztejet, sót és őrölt szerecsendiót ízlés szerint. A vöröshagymát csíkokra vágom, kókuszzsíron dinsztelem, hozzáadom a villával összetört tofut, sózhatom fekete sóval is (tojásos ízt ad), vagy sima sóval, borsozom. Tálaláshoz füstölt őrölt pirospaprikával szórtam meg.