Gazdag zöldségsaláta krutonnal, sajttal megszórva
Hozzávalók:
- 1 nagy fej jégsaláta
- 1 csomag rukkola
- Kígyóuborka
- Zöldpaprika
- Kaliforniai paprika
- 4 paradicsom
- Kevés lilakáposzta reszelve
- 2 sárgarépa lereszelve
- Olívabogyó
- Kukorica
- Öntethez: joghurt, ezersziget öntet
- Krutonhoz: 3 kifli, vaj, fokhagyma
- Sajt
A hozzávalókat feldarabolom, lilakáposztát és sárgarépát reszelve adom hozzá, olivabogyót kettőbe vágom. Egy nagy lábasba rakom feldarabolt hozzávalókat, fedelét rászorítva összerázom az alapanyagokat, a keletkezett lét az aljáról leöntöm. A joghurtot összekeverem az ezersziget salátaporral, de lehet ízesíteni saját fűszerekkel, én sót, borsot, bazsalikomot, oregánót, pirospaprikát, őrölt köményt és római köményt is szoktam használni. A kiflit kis kockákra vágom és fokhagymás vajon/növényi zsíron megpirítom. Az öntettel csak tálaláskor szoktam összekeverni a salátát, így porciózva hűtőben tovább eláll és nem ereszt annyi levet a sok zöldség. Tálaláskor öntettel összekevert salátát megszórom krutonnal és reszelek rá sajtot, növényi sajtot.