2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Gombás tofus tavaszi saláta

Gombás tofus tavaszi saláta

Hozzávalók:

  • 1 fejessaláta
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paradicsom
  • 1 csomag retek
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 kápiapaprika
  • 1 csomag füstölt tofu
  • Fél kiló laskagomba
  • Kókuszzsír
  • folyékony füst
  • Durvára darált színes bors
  • Bazsalikom
  • Pár csepp citromlé
  • Szójaszósz
  • Vegán majonéz

Elkészítés:

A füstölt tofut kockákra darabolom, szójaszószt öntök rá, kevés zsiradékon pirosra pirítom. Külön edényben a csíkokra vágott gombát puhára párolom, pár csepp citromot adok hozzá, ettől nem fog megbarnulni, sózom, őrölt színes borssal, bazsalikommal fűszerezem, pár csepp folyékony füstöt adok hozzá, hagyom lepirulni. A zöld hozzávalókat összedarabolom, a gombát, a tofut és a vegán majonézet közvetlenül frissen a fogyasztás előtt rakom a salátára.

Vélemény, hozzászólás?