2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Gondolataink és érzéseink kontrollálása

Gondolataink és érzéseink kontrollálása

Az előző cikkben említettem, hogy bővebben ki fogom fejteni, hogyan is lehet a gondolatainkat és érzéseinket kontrollálni az alvás és az ima segítségével. A cikk Neville Goddard – Az érzés a titok műve alapján készült. Link az írás végén.

Az alvás és az ima afféle ajtó a tudatalattinkba.

Az elalvás előtti állapot az egyik legalkalmasabb alkalom a teremtésre. Ezért nagyon figyelj arra, hogy bármi, ami elalvás előtt a tudatodban van, az kifejezésre fog jutni a földi életben. Ennek következtében nagyon fontos, hogy ne feküdj le szomorúan, gondterhelten, dühösen és az elégedetlenség érzésével. Ehelyett inkább képzeld el, hogy mit szeretnél, milyen szeretnél lenni. Megvalósulás esélyét pedig azzal növeled, ha hozzá tudod adni a hála érzését, mintha az már valóra vált volna.

„Amint fent úgy lent, amint kint úgy bent.” – Hermész Triszmegisztosz

Hogy csináld?

Te magad választod, hogy reagálsz a nap eseményeire, drámáira. Ha szomorúan, elégedetlenül, dühösen fekszel le, akkor továbbra is ezt fogod vonzani az életedbe. Azonban ha elégedettséggel és boldogsággal térsz nyugovóra, akkor olyan eseményeket fogsz vonzani a világodba, amelyek ezt a hozzáállást fogják igazolni. Elalvás előtt gondolj arra, amit el szeretnél érni és próbáld meg azt az érzést átérezni, amit akkor éreznél, ha már megvalósult volna. Higgy benne, és ne kételkedj abban, hogy meg fog valósulni!

Ha nem változtatsz a világról alkotott nézeteiden, akkor a világ sem fog változni körülötted!

Másik módja gondolataink és érzéseink befolyásolásának az ima. Az ima röviden és tömören fogalmazva a beteljesült vággyal járó érzés előfeltételezésének művészete. Az ima az alvás illúziója. Helyes imádkozás az elme ellazulásához vezet, ami befogadóvá teszi azt. Ne keverjük össze az imát a könyörgéssel, az nem ima!

„Ezért azt mondom nektek: Akármiért imádkoztok is, higgyétek, hogy már megkaptátok, amit kértek és meg lesz nektek!” Márk Evangéliuma 11:24

Az imában való hit hívja életre a megvalósulást, és ebben az esetben is megvalósult tényként kell kezelned a kívánságodat. Az imánál, ugyanúgy, mint a meditációnál, ki kell zárni az érzékeket, nem szabad rá támaszkodnunk. Meditatív állapotban leghatásosabb a teremtés.

Minden esetben azt vonzod, aminek tudatában vagy, nem azt, amit akarsz.

Ha azt az érzést, „mintha már megvalósult volna a kívánságod” erőlteted, akkor nem fog megvalósulni, mert nem tudsz ráhangolódni a kívánságodra. Tehát ha az érzés ellentmond a vágyadnak, akkor az érzés fog győzni, mindig az a legerősebb. Ergo azt kell érezned, amit akkor éreznél, ha a vágyad beteljesülne.

„Legyen a ti hitetek szerint!” Máté Evangéliuma 9:29

Aminek érzed magad, az vagy! Az életben pedig mindig azt kapod, ami vagy, amilyen hitrendszerrel gondolkodsz, és amilyen érzéseket táplálsz magadban a nap folyamán. A körülötted kialakult világért csakis Te vagy a felelős, így azt megváltoztatni is csak Te magad vagy képes! Ez már a Te döntésed lesz!

Szeretettel,

Shina

Források:

Neville Goddard – Az érzés a titok

Képek:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?