Mákos/fahéjas vaníliapudingos palacsinta chiamaggal
Hozzávalók:
- Liszt
- Chiamag
- Szénsavas ásványvíz
- Étolaj
- Só
- Cukor
- Vaníliapuding
- Mák
- Fahéj
- Rizstej
Elkészítés:
Körülbelül 20-30 darab palacsintához: 2 evőkanál chiamagot leforrázok 2 dl vízzel, lefedve hagyom fél órára. 40 dkg lisztet egy tálba öntök, hozzáadom a beáztatott chiamagot, csipet sót, 2 evőkanál cukrot, fél dl étolajat és felöntöm annyi ásványvízzel, hogy könnyen szétfollyon majd serpenyőben a palacsintatészta. Serpenyőt előmelegítem, kis étolajat rakok az aljára, amit pótolok sütés közben. A pudinghoz a rizstejet itthon készítettem, fél bögre kókuszrezseléket és fél bögre rizst összefőztem 1,5-2 liter vízzel, cukroztam, raktam bele egy csipet sót, mefőztem, majd turmixoltam, leszűrtem. A vaníliapudingot ezzel főztem, egyik felébe fahéjat, masikba darált mákot öntöttem.