2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Mi az élet „ért”elme?

Mi az élet „ért”elme?

Mi az élet ÉRT”elme”? Sokan kérdezzük meg életünk egy bizonyos pontján önMAGunktól.

Megszületünk, sírunk, nevetünk, érzünk, szeretünk, gyűlölünk, boldogok vagyunk, szomorúak, motiváltak, kiégettek, elégedettek, elégedetlenek, nyugodtak, izgatottak, önzetlenek, önzőek, vidámak, szerelmesek és sorolhatnám az emberi lét érzéseinek tárházát.

Mi az, ami mozgat, éltet minket ezen a Földön? Munka, család, anyagi célok, fejlődés, tanulás, boldogság, szeretet, netán az élvezetek, hírnév, hatalom? Valószínűleg ahány ember, annyi válasz, de az élet valódi értelmére, hogy miért is születünk ide, konkrét és egyetemes választ még senki nem adott. Legalábbis olyat nem, amit minden ember magáénak érezhet.

Egy dologban biztosak lehetünk, mindenki egy bizonyos feladattal, céllal született meg a Földre. A szerencsésebbek már egész fiatalon megtalálják életük értelmét, de sok ember élete végéig sem találja meg. Földi feladatunk megtalálásához csakis a szívünk vezethet el, ésszel ezt nem lehet meglelni.

Úgy vélem, hogy fejlődni, tanulni és egymást segíteni születtünk ide. Arra kellene törekednünk, hogy napról napra jobb emberek legyünk, stabil értékrendszerrel, ami az emberekre épül, nem az anyagi világra. Meg kell tanulnunk feltétel nélkül szeretni, és ítélkezés nélkül élni. Nem tudhatjuk, hogy a másik ember min ment keresztül, mit élt meg, mit érez. Nem tudhatjuk, hogy nem-e csupán egy karmikus kiegyenlítődésről van szó. Mindennek megvan a maga oka.

Talán túl komolyan vesszük az életet, mindenki azt gondolja, hogy a saját „hátizsákja” a legnehezebb. Erről eszembe jutott Iby Duba mondása: „Az élet egy halálos betegség, ami nemi úton terjed.” Kétségtelenül van benne valami, el kell ismernünk. Tanuljuk meg mindig a jelen pillanatot megélni, az az egyetlen „valós” pont és ne felejtsük el, az, hogy hogyan éljük meg a dolgokat, csakis rajtunk múlik.

„Ha egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan, a különbség én vagyok.” Rudolf Steiner

Vajon mi lehet a lelkek végső célja? Talán Isten, amely fogalom a legtöbb ember számára érthetetlen, amit a 3 dimenziós gondolkodásunkkal fel sem tudunk fogni, ezért anyagiasítottuk.

Bármi is a küldetésünk, meg kell tanulnunk szívünk és felsőbb énünk hangját követni. Meg kell tanulnunk a középpontunkban maradni, bármilyen nehéz is ebben és az elkövetkezendő időszakban.

Szeretettel,

                        Shina

Kép:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?