2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Szejtán burgonyával és főtt céklával

Szejtán burgonyával és főtt céklával

Hozzávalók:

  • 250 g búzasikér
  • 1 kiskanál  só
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek natur vegamix
  • Bors
  • 2 evőkanál tönköly fehérliszt
  • 4 dl langyos víz
  • Fűszer: bármilyen zöldfüszerrel jó, amit szeretsz

Elkészítés:

A Szárazanyagokat összekeverem, ráöntöm a vizet, gyorsan kerek cipóra összedolgozom. Hagyom állni fél órát. Felforralok sós vizet,  elnegyedelem a búzahúst, lassú tűzön főzöm 20 percig , közben megfordítom, hogy mindenütt jól érje a víz. Utána kiszedem, s felszeletelem fél centi vastagra, majd vissza teszem főni még kb. 10 percig.  Amikor kiszedem, két lyukacsos szűrőkanalat használok, így kipréselem belőle a főzővizet. Mikor kihűlt, mehet a pácba. 
A pácléhez hidegen sajtolt olajat használtam, + só, 2 ek. mustár, bors, reszelt fokhagyma izlés szerint, füstölt pirospaprika, folyékony füst 4-5 fújást. Tapadásmentes edényben lassan sütöm csak annyi zsiradékon, amit a pácról felvett. Menet közben forgatom, szép pirosra sütöm. 

Vélemény, hozzászólás?