2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Táplálékaink rezgése és az egészségünk

Táplálékaink rezgése és az egészségünk

Az univerzumban minden rezgés, ez alól a Földi élet sem kivétel. Ez nem feltételezés, hanem a tudományok által bizonyított tény. Albert Einstein elismert zsenink is ezt vallotta. Nem kevesebbet állított, mint a világon minden energia, ennélfogva rezgés. A különbség csupán, hogy a rezgés milyen tartományba tartozik. Ha valami rezeg, akkor az energiahullámokat gerjeszt, ezáltal frekvenciát sugároz, ami mérhetővé teszi. A rezgésszám az 1 másodperc alatt történő rezgések számától függ. Minél magasabb ez a frekvencia, annál nagyobb energiatovábbításra képes. Ez alól táplálékaink sem kivételek. Vannak a testünknek energiát adó, illetve energiát elvevő ételek, ami természetesen összefügg azzal, hogy milyen frekvenciatartományban rezeg az étel.

“Minden energia, mindössze ennyit kell tudnod. Hangolódj rá annak a Valóságnak a frekvenciájára, amelyet meg akarsz élni és megkapod. Nem is lehet másképp. Ez nem filozófia. Ez fizika.” – Albert Einstein

Innen könnyű kitalálni, hogy nekünk, embereknek is van egy rezgésszintünk, amit nagy mértékben befolyásol a táplálkozásunk. Még az egészséges szervezet 62-78 Megahertz körül rezeg, addig a rákos sejtek 42 Megahertz alatt alakulnak ki. Ha a szerveztünk rezgése 60 Megahertz alá esik, akkor immunrendszerünk védekezőképessége erősen csökken, ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a betegségekre, megfázásra, vírusos nyavalyákra. Saját rezgésünk emelésére számos módszer létezik: táplálkozás, meditáció, zene, jóga, a szeretet, boldogság és hála érzése. Ide tartozik minden, ami lelkesít, erőt ad, motivál, jó kedvre derít, vagy egyszerűen békét hoz a lelkedbe. A negatív gondolatok és érzések a legrombolóbb hatásúak. Ide tartozik a félelem, harag, irigység, féltékenység, bűntudat, aggodalom, sértődöttség, ítélkezés és még sorolhatnám…

Most térjünk vissza a táplálékra, aminek fogyasztása befolyásolja egészségünket, közérzetünket és energiaszintünket. Minél magasabb az adott étel rezgésszáma, annál táplálóbbak a szervezetünk számára. A legmagasabb frekvenciaszinten a nyers zöldségek, gyümölcsök, csírák, gabonák és magvak rezegnek, legfőként a frissen szedettek.

https://www.royalfruits.com.au/how-to-increase-vibrational-frequency/

A legmagasabb szinten az esszenciális olajok, a búzafű, a klorofil és a fitoplanktonok állnak. A következő szinten a szuperételek állnak, mint a magvak, nyers kakaó, goji bogyó és lime. A fáról és bokrokról leszedett friss gyümölcsök a következő nagy kategória, a friss zöldségekkel szoros “versenyben”.  Fontos, hogy ezek az ételek rendkívül magas rezgésszintjüket csak nyersen és frissen őrzik meg. Az alacsonyabb rezgésű ételek közé tartoznak az állati eredetű ételek, fehérlisztből és cukorból készült péksütemények. A legalacsonyabb szinten az állatokból készült ételek állnak. Az állatok esetében a rezgésszintet csökkenti a rengeteg szörnyűség, amin fizikailag és lelkileg át kellett menniük, még eljutottak a vágóhídig. Ez esetben a félelmet, szenvedést, kétségbeesést és számtalan romboló hatású rezgést eszed meg. Ezen felül hozzájön még a rengeteg antibiotikum és hormon, amivel az óriási, üzemi állattartások nagy részében tömik az állatot, hogy túléljék a vágóhídig terjedő időszakot. Ha még eszel húst, próbáld meg olyan helyről beszerezni, ahol tisztességes körülmények között nőtt fel az állat, már ezzel egy más minőséget fogsz elfogyasztani. Ha nem is az állatért, legalább az egészségedért tedd meg.

Álljon a cikk végén pár javallat, hogy minél egészségesebb, energiát és pozitív rezgéseket adó ételt fogyassz:

 • Egyél minél több élő ételt, nyers zöldséget, gyümölcsöt: a főzött étel egy szinte halott étel, amiből a vitaminok és ásványi anyagok nagy része már eltűnt. Ha párolunk, akkor se pároljuk agyon a zöldséget, hagyjuk meg enyhén ropogósra.
 • Fogyassz rendszeresen magvakat, csírákat. A csíráztatás otthon is egyszerűen elvégezhető, így olcsóbban is jövünk ki.
 • Fogyassz nyers zöldség-és gyümölcsleveket, friss gyógynövényekből készült teákat. Ezeknek rendkívül erős a szervezet tisztító képességük.
 • Az erjesztett (fermentált) ételek nagyon egészségesek. Amellett, hogy vitamintartalmukat megőrzik, probiotikumokat is tartalmaznak, ami jótékony hatással van a bélflórára.
 • Részesítsd előnyben a hidegen sajtolt olajok fogyasztását.
 • A beszerzett zöldségek és gyümölcsök lehetőleg helyi kistermelőtől származzanak. Sokkal nagyobb gonddal és szeretettel termesztik növényeiket, mint a nagyüzemi termelésben. Legszerencsésebbek, akiknek van kertjük és lehetőségük, hogy maguk termeljenek növényeket.
 • Ha van lehetőséged, vásárolj bio élelmiszereket.
 • Próbálj meg lúgosítani táplálkozással: a rengeteg cukor, hús, tejtermék, fehér lisztből készült termékek, kávé, alkohol és a dohányzás irdatlanul savasítják a szervezetet, ami fáradékonysághoz, betegségekhez, fájdalmakhoz vezethet. Lúgosítani lehet lúgos vízzel és a legtöbb friss zöldségnek is lúgosító hatása van.
 • Egyél minél több feldolgozatlan élelmiszert. Az elején íztelennek érezheted, a tömérdek ízfokozóhoz, kémiailag előállított anyaghoz és tartósítószerhez hozzá van szokva a legtöbb ember ízlelőbimbója. Friss fűszernövényekkel/fűszerekkel való ízesítés feldobja bármelyik salátát.
 • Fogyassz minél több tiszta forrásvizet. Sokkal kevesebb vegyi anyag van bennük, mint a csapvízben vagy ásványvízben, amelynél a műanyag palackból sok olyan anyag oldódik ki, amit nem szeretnénk elfogyasztani.
 • Mindemellett még nagyon fontos: a szeretettel és jókedvvel készített eledel sokkal táplálóbb, mint a haraggal és kedvtelenséggel készített étel. Áldd meg az ételt, mielőtt meszed. Régen e nélkül egy étkezés sem kezdődhetett el.

Mindig edd azt, amit megkívánsz, a megvonással sokkal többet ártasz a szervezetednek. Már akkor is sokat tettél egészséged érdekében, ha étkezésed egy kis részét kiváltod élő ételekkel. Egy idézettel zárom a cikket, amiben óriási igazság van:

“A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen.” – Hippokratész

Szerettel,

Shina

Források:

https://www.royalfruits.com.au/how-to-increase-vibrational-frequency/

Képek:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?