Tüzes karalábé krémleves chilipehellyel
Hozzávalók:
- Vöröshagyma
- Sárgarépa
- Fehérrépa
- Karalábé
- Zöldpaprika
- Paradicsom
- Fokhagyma
- Só
- Bors
- Kurkuma
- Szerecsendió
- Chilipehely
- Rizstej
Elkészítés:
Növényi zsíron vöröshagymát párolok, majd rá karikázok sárgarépát, fehérrépát, és egy karalábét bele darabolok. Megy bele zöldpaprika, paradicsom, egy gerezd fokhagymát reszelek hozzá. Sózom, borsozom, kurkumát teszek hozzá, majd felöntöm vízzel, hogy ellepje. Miután megpuhultak a zöldségek, botmixerezem, majd felöntöm annyi rizstejjel, hogy krémleves állaga legyen. Szerecsendióval megbolondítom, tálaláskor chilipelyhet szórok rá.