Vegán alaprántotta
Hozzávalók:
- 1 kisebb bögre csicseriborsóliszt
- 1 csomag füstölt tofu
- 1 kisebb bögre víz
- 1 ppohár vegán „tejföl” (opcionális)
- púpozott evőkanál sörélesztő pehely
- Fél teáskanál fekete só
- Só
- Feketebors ízlés szerint
- Kurkuma
- Kókuszzsír
Elkészítés:
A csicseriborsóliszthez hozzáadom fűszereket. (Megjegyzés: rántottát lehet csak csicseriborsólisztből, vagy csak tofuból és vegafölből is készíteni. Utóbbi a hamis tojásos nokedlihez állaga miatt jobb. De lehet mixelni a kettőt, ahogy én is tettem. ) Sima sóból kevesebbet rakjunk, a feketesó miatt, aminek a tojásos ízt is köszönhetjük. Kurkuma szép sárga színt ad és egészséges is. Hozzádunk annyi vizet, hogy olyan állagú legyen, mintha tojás lenne. A tofut összetöröm villával, hozzáadom a masszához. Serpenyőbe rakok kis kókuszsírt és ugyanúgy készítem, mintha hagyományos tojásrántotta lenne. Lehet „egészben” is sütni, nekem az volt a lényeg, hogy darabos legyen, mert hamis tojásos nokedlihez készült. (Lásd következő recept)