Vegán sajt cukkiniből
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 2 ek agar-agar
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 ek kókuszzsír
- Fél citrom leve
- Só
- Ízesítés: lehet bors, köménymag, chilipehely, folyékony füst, pirospaprika, kapor, zöldfűszerek…
Elkészítés:
A cukkinit meghámozom, majd kis kockákra vágom, sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt leszűröm, turmixgépbe rakom a hozzávalókat, pépesre turmixolom. Akinek van botmixere egyszerűbb, maradhat a leszűrt cukkini a lábasban és ott össze lehet pépesíteni a hozzávalókat. Ha turmixgépben pépesítettünk, akkor visszaöntjük a pépet egy kis lábasba és 10 percig forraljuk. Fontos, mert az agar-agar forralás után tud csak csak zselésedni. Ha kész formákba öntjük. A nagyobb „sajtot” natúran hagytam, a kis sajtokat chilipehellyel, őrölt köménnyel és borssal ízesítettem. Még én is tesztelem a mennyiségeket, legközelebb a kölessel fogok kísérletezni 🙂