2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vegán sajt cukkiniből

Vegán sajt cukkiniből

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 ek agar-agar
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 ek kókuszzsír
  • Fél citrom leve
  • Ízesítés: lehet bors, köménymag, chilipehely, folyékony füst, pirospaprika, kapor, zöldfűszerek…

Elkészítés:

A cukkinit meghámozom, majd kis kockákra vágom, sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt leszűröm, turmixgépbe rakom a hozzávalókat, pépesre turmixolom. Akinek van botmixere egyszerűbb, maradhat a leszűrt cukkini a lábasban és ott össze lehet pépesíteni a hozzávalókat. Ha turmixgépben pépesítettünk, akkor visszaöntjük a pépet egy kis lábasba és 10 percig forraljuk. Fontos, mert az agar-agar forralás után tud csak csak zselésedni. Ha kész formákba öntjük. A nagyobb „sajtot” natúran hagytam, a kis sajtokat chilipehellyel, őrölt köménnyel és borssal ízesítettem. Még én is tesztelem a mennyiségeket, legközelebb a kölessel fogok kísérletezni 🙂

Vélemény, hozzászólás?