2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Fűszeres sült tofu, medvehagymás burgonyapürével

Fűszeres sült tofu, medvehagymás burgonyapürével

Hozzávalók:

  • Tofu
  • Olívaolaj
  • Színes bors
  • Fokhagyma

Olívaolajat elkeverem sóval, őrölt színes borssal, fokhagymával, ezzel bekenem a szeletekre vágott tofut, s állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Utána kisütöm.

Burgonyapüréhez:

  • Burgonya
  • Kurkuma
  • Pici őrölt szerecsendió
  • Medvehagyma
  • Növényi vaj
  • Rizstej

Elkészítése: burgonyát sós vízben megfőzöm, adok hozzá fél mokkáskanál kurkumát, ettől szép sárga lesz a színe. Növényi vajon megfuttatom az apróra vágott medvehagymát. A burgonyát leszűröm, összetöröm, hozzáadom a  medvehagymát, s az egészhez öntök rizstejet, annyit, amilyen sűrűre szeretném. Ha kell még sózom, ízesíthetem pici szerecsendióval, akár őrölt színes borssal is.

Vélemény, hozzászólás?