Sütőtökkrémleves tökmagolajjal – A tél másik kedvence
Hozzávalók:
- 1 nagy sütőtök
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 fokhagyma
- Házi vegeta
- 4 szem burgonya
- Só
- Fehérbors
- Gyömbér
- Tökmagolaj
Elkészítés:
A sütőtököt feldarabolom, 180 fokon körülbelül 1 órát sütöm. Így sokkal ízesebb a leves, mintha nyersen főzném bele a sütőtököt. Ha kész, félrerakom hűlni. A hagymát apróra vágom, kókuszzsíron dinsztelem a fokhagymával együtt. Majd felöntöm vízzel és a kokckákra vágott burgonyát hozzáadom. Sózom, borsozom, rakok hozzá egy kis házi vegetát (https://shina.hu/hazi-vegeta/) és gyömbér. Amint a burgonya megfőtt, hozzáadom a kikanalazott sütőtököt és krémesre turmixolom a levest. Tálaláshoz tökmagolajat öntök a tetejére és egy leheletnyi chilipelyhet szórok rá.