2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

A szeretet forradalma

A szeretet forradalma

Különös világot élünk… Mikor kevés biztos pont van az életünkben és egyre bizonytalanabb a jövő alakulása. A mi korosztályunk relatív biztonságban és kiszámítható jólétben nőtt fel, így nemcsak az idősebb korosztályt, de a fiatalabb generációt is félelemmel töltheti el a világ eseményeinek alakulása. Sorra derülnek ki az emberiség ellen elkövetett félrevezetések és hazugságok, de az igazság előbb-utóbb mindig felszínre kerül. Ezt persze nem a teleVÍZIÓból fogod hallani, ők az utolsó másodpercekig is irányítani próbálják majd az elmédet. Sokszor már azt sem tudjuk, mit higgyünk el, a mainstream media lassan a leghiteltelenebb forrássá tette magát. Aki kicsit is beleássa magát az igazság keresésébe és gondolkozik is, átlát rajta. Nagyon sokan ébrednek és ezzel már nem tudnak mit kezdeni az „irányítók”, így a legprimitívebb manipulációs formát alkalmazták az emberek ellen: a FÉLelmet. Aki félelemben él, az maximálisan irányítható lesz. Mindegy mi a félelem tárgya, legyen az halál, vírus, háború, megélhetés miatti félelem, a hatás ugyan az. A haláltól való félelem a legerősebb, ha valaki képes ezt legyőzni, már nem fog félni semmitől, irányíthatatlan és befolyásolhatatlan ember lesz. Ez a hatalom legnagyobb félelme. A felsoroltak közül mindent bevetettek az utóbbi időben és van még a tarsolyban, de nem akarok spoilerezni, még a végén összeesküvés elmélet hívőnek bélyegeznek. Az igazat megvallva nem is zavarna, az összeesküvés elméletek nagy része és az igazság között pár hónapra csökkent az idő, évek helyett…

Világunkban kezdenek ébredni az emberek, megsokasodtak a már-már forradalmi tüntetések, amikről persze leginkább az alternatív forrásokból lehet értesülni. Tüntetnek a kormányok, az infláció, az elnyomás, a munkanélküliség, a korrupció és még számtalan dolog ellen. Ezzel azonban az említett dolgoknak adnak energiát, ha nem is tudatosan. Ez nem is lenne magában „rossz” dolog, hogy az emberek végre nem hagyják magukat elnyomni és irányítani, de mi a végcél?

Rendben… Leváltanak egy kormányt, de mi lesz helyette? Kutya helyett jön az eb… Ezekre a tüntetésekre idővel további szigorítások és megszorítások lesznek a válasz. Talán még cél is, hogy minél több ember mozduljon meg, ezt nem tudhatjuk. Nem lehet okosnak lenni ebben a helyzetben, hogy mi lenne a „helyes” megoldás, de egy biztos, hogy két dologgal nem tudnának mit kezdeni: az emberek összefogásával valamint a szeretetteljes egymás felé fordulással. Költői kérdés, hogy tömegesen meg fog-e valósulni ebben az országban és világban. Optimista vagyok ezen a téren, úgy érzem igen, bár addig még nagyon sok megpróbáltatás fog történni. Egyedül mindig sebezhetőbb az ember, mint egy támogató közösségben.

A szeretet és az Istenbe vetett hit a rendszer ellensége, mert a szeretet mindent le tud győzni, Istenbe vetett hit pedig biztonságot ad és minden nehézségen félelem nélkül visz át. Mert tudom, hogy csak az történhet meg velem, ami a sorsomban benne van, de az szükségszerűen meg fog történni és minden okkal történik. Mindig csak annyit kapunk, amennyit elbírunk. Minden a fejlődésünket szolgálja, hogy azáltal jobb, nemesebb, türelmesebb, alázatosabb és erősebb emberek legyünk. Választásunk mindig van és nem mindig a könnyebbnek tűnő út a valóban könnyű. Ha döntéseinket és cselekedeteinket a szeretet, nem pedig a félelem, a düh, az érdek, a gyűlölet és a harag vezérli, akkor nincs mitől tartanunk. Bármi is történik, bármit is látunk, ha mindent a szív szűrőjén keresztül szemlélünk, akkor tudni fogjuk, mi az igaz és a helyes. Ehhez le kell csendesednünk és befele kell figyelnünk, kizárva a külvilág káoszát. Az egyetlen forradalom, ami minőségi változást hozhatna ezen a Földön az a szeretet és vele karöltve az összefogás forradalma lenne.

„Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.” (1Korinthus 13:13)

Szeretettel,

                     Shina

Képek:

https://pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?