Bazsalikomos paradicsomleves betűtésztával
Hozzávalók:
- Egy nagy fej vöröshagyma
- Zellergumó
- Zellerlevél
- Sűrített paradicsom, vagy paradicsomlé
- Liszt a habaráshoz
- Só
- Bors
- Bazsalikom
- Cukor
- Betűtészta
Elkészítés:
Egy jókora fazék elkészítéséhez egy nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, vajon/növényi vajon megpirítom. Felöntöm vízzel, egy nagyobb fazéhoz 400 g paradicsompürét teszek. Pár nagyobb méretű zellerlevelet és a megpucolt zellergumót négybe vágva hozzáadom főni. Sózóm, borsozom, cukrozom ízlés szerint és a bazsalikomot nem sajnálom belőle. A végén egy kis liszttel sűrítem a levest (vízzel hígra és csomómentesre keverem mielőtt levesbe rakom, hogy ne csomósodjon). Ha kész, kiveszem belőle zellergumót, zellerleveleket, ízlés szerint benne lehet hagyni, vagy külön tálalni. A betűtésztát kifőzőm. Én csak tálaláskor rakom bele a tésztát, nyáron így sokkal tovább eláll hűtüben a leves. Friss bazsalikommal és mozzarellával díszítem.