Indiai fűszerezésű csicseriborsó rizzsel
Hozzávalók:
- Rizs
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 tk kurkuma
- 1 tk curry
- 1 tk őrölt köménymag (vagy római kömény)
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk só
- Kevés őrölt gyömbér
- Kevés fekete bors
- Kevés cayenne bors
- Kevés fahéj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, a fokhagymát lereszelem és zsiradékon (vaj/növényi zsiradék) pár percig megpirítom. Ha kész, a paradicsomot kockákra vágom, majd hozzáadom a csicseriborsóval együtt (konzerv levét is felhasználom). A felsorolt fűszereket egy kis tálkába összekészítem, és ezt is hozzárakom. Addig főzöm, még el nem fő egy kissé a leve. A rizst kicsit megpirítom, majd vizzel felöntöm, sózom, megfőzöm.