Kovászos vegán pizza
Hozzávalók:
- Körülbelül 2 bögre liszt
- 2 ek kovász
- Só
- 1 ek kókuszolaj
- Sűrített paradicsom
- Víz
- 1 gerezd fokhagyma
- Bazsalikom
- Oregánó
- Őrölt feketebors
- Kevés cukor
- Fekete olivabogyó
- Kukorica
- Házi vegán sajt
Elkészítés:
A lisztet elkeverem a kovásszal, egy kevés vízzel és a kókuszolajjal, sózom, keveset dagasztom. Félrerakom amíg a szószt megfőzöm hozzá. Kókuszolajon 1 gerezd fokhagymát megfuttatok, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, kevés vizet, bazsalikomot, oregánót, őrölt borsot, sót és egy kevés cukrot. Lehet kóstolgatni közben és ízlés szerint fűszerezni. Az olivabogyókat félbevágom, a házi vegán sajtot lereszelem (https://shina.hu/vegan-sajt-cukkinibol/). A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtogatom, hogy lehetőleg kerek vékony tésztát kapjak. Óvatosan áthelyezem tepsire, vagy pizzasütő formára, megkenem a paradicsomos szósszal, rárakom a feltétet: olivabogyót, kukoricát és reszelt vegán sajtot. Ízlés szerint bármilyen zöldség rakható rá. Én 230 fokon sütöttem 15-20 percig.