Kurkumás csicseriborsó leves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g zöldborsó
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 tv paprika
- 1 pritamin paprika
- 3 sárgarépa
- 2 paradicsom
- 3 dl növényi tej
- Só
- Bors
- 1 tk kurkuma
- Fél tk őrölt koriander
- Fél tk őrölt köménymag
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát lereszelem. A paprikákat és a paradicsomot felkockázom, a répát felkarikázom. Növényi zsiradékon megpirítom egy kicsit őket, majd felöntöm 2 liter vízzel. Főzöm, amíg a répa nem kezd el puhulni, majd hozzáadom a borsót és a csicseriborsót, valamint a fűszereket. Hozzáöntök 3 dl növényi tejet. Kb. 20 percig főzöm még, amíg a borsó is megpuhul.