2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Mángoldfőzelék hagymapörkölttel

Mángoldfőzelék hagymapörkölttel

Hozzávalók:

  • Körülbelül annyi mángold, ami leforrázva 1csomag spenótnak felel meg. Kaptam egy nagy zacskót, így nem tudok pontos mennyiseget írni)
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 liter kókusztej
  • 3 ek. liszt
  • Só és cukor és egy kis vegeta ízlés szerint
  • Hagymapörkölthöz:
  • 3 fej vöröshagyma
  • Kókuszzsír
  • Őrölt feketebors
  • Füstölt pirospaprika
  • Vegeta
  • 1 kanál liszt
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:

Ugyanúgy készítem el szinte, mint a spenótot, ízre is nagyon hasonlít. A mángoldot megmosom, a zsenge levélrészt leválasztom a szárrészről. Pár percig forralom, hogy összeessen. Közben 1 liter vízben fél bögrényi kókuszt jól összeturmixolok, én főzelékhez nem szűröm át. A 3 kanál lisztet is hozzaraktam, így biztos nem lesz csomós. Leszűröm a forrázott mángoldot, és csak nagyon rövid ideig hozzáturmixolom a kókusztejhez, hogy darabos maradjon. Kókuszzsíron megpirítom a 2 fokhagymát, majd hozzáöntöm a turmixgép tartalmát, ízlés szerint adok hozzá vegetát, sózom, cukrozom.

A hagymapörkölthöz a hagymát megpucolom, félbe, majd csíkokra vágom, kókuszsíron dinsztelem. Sózom, borsozom, füstölt pirospaprikát és vegetát adok hozzá, majd 1,5 vízbe rakok 1 ek. lisztet, elkeverem és ezzel sűrítem a pörköltet.

Vélemény, hozzászólás?