Mángoldfőzelék hagymapörkölttel
Hozzávalók:
- Körülbelül annyi mángold, ami leforrázva 1csomag spenótnak felel meg. Kaptam egy nagy zacskót, így nem tudok pontos mennyiseget írni)
- 2 fej fokhagyma
- 1 liter kókusztej
- 3 ek. liszt
- Só és cukor és egy kis vegeta ízlés szerint
- Hagymapörkölthöz:
- 3 fej vöröshagyma
- Kókuszzsír
- Só
- Őrölt feketebors
- Füstölt pirospaprika
- Vegeta
- 1 kanál liszt
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
Ugyanúgy készítem el szinte, mint a spenótot, ízre is nagyon hasonlít. A mángoldot megmosom, a zsenge levélrészt leválasztom a szárrészről. Pár percig forralom, hogy összeessen. Közben 1 liter vízben fél bögrényi kókuszt jól összeturmixolok, én főzelékhez nem szűröm át. A 3 kanál lisztet is hozzaraktam, így biztos nem lesz csomós. Leszűröm a forrázott mángoldot, és csak nagyon rövid ideig hozzáturmixolom a kókusztejhez, hogy darabos maradjon. Kókuszzsíron megpirítom a 2 fokhagymát, majd hozzáöntöm a turmixgép tartalmát, ízlés szerint adok hozzá vegetát, sózom, cukrozom.
A hagymapörkölthöz a hagymát megpucolom, félbe, majd csíkokra vágom, kókuszsíron dinsztelem. Sózom, borsozom, füstölt pirospaprikát és vegetát adok hozzá, majd 1,5 vízbe rakok 1 ek. lisztet, elkeverem és ezzel sűrítem a pörköltet.