Paradicsomos zöldborsós krumpli (Aloo matter)
Hozzávalók:
- 8 közepes burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 300 g paradicsompüré
- 2 dl növényi tej
- 2 cm gyömbér (vagy fél tk gyömbérpor)
- 4 db babérlevél
- 1 tk kurkuma
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt köménymag
- Só
- 1 tk chilipor (vagy cayenne bors)
Elkészítés:
A krumplit felkockázom és sós kurkumás vízben megfőzöm. A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymákat lereszelem és növényi zsiradékon dinsztelem. Hozzáadom a 300 g sűrített paradicsomot és 2 dl növényi tejet és a zöldborsót, valamint a fűszereket. Ha szükséges hígítom még vízzel, amíg a zöldborsó megpuhul. A végén összeforgatom a krumplival.