Vegán lencsefőzelék rántott tofuval és vegavirslivel
Hozzávalók (egy kiadós fazékhoz):
- 2 cs 500 g-os lencse
- 3 fej vöröshagyma
- 1 doboz vegán tejföl
- 4 babérlevél
- 1 púpozott teáskanál pirospaprika
- 6 csepp folyékony füst
- Só
- 4 ek. liszt
- 1 ek. Cukor
- 2 evőkanál mustár
- 2 citrom leve
- Kókuszzsír
- Tofuhoz: 1 csomag füstölt tofu. Rántáshoz: liszt, csicseriborsó liszt, fekete só, víz, prézli.
- 1 csomag vegán virsli
Elkészítés:
A lencsét megmostam, előző este beáztattam, minimum dupla annyi vízben. Másnap leszűrtem. 2 vöröshagymát apróra vágtam, kókuszzsíron üvegesre pároltam, a végén hozzáadtam a pirospaprikát és a lencsét. Felöntöttem vízzel, hogy bőven ellepje, sóztam, beleraktam 1 egész pucolt vöröshagymát, 4 babérlevelet és így főztem körülbelül 1 órát. Mikor a lencse puhult kikevertem a 4 ek. lisztet vízzel, hogy csomómentes legyen, majd hozzádtam a cukrot, tejfölt, mustárt, citromlevet. Hozzáadtam a lencséhez, jól elkevertem és rottyintottam rajta még egyet. Ha szükséges, a végén még sózhatjuk. Nekem eddig ez a recept ízlett a legjobban.
A tofut nagy kokcákra vágom. Teszek egy tálba lisztet a panírhoz. A másikba kikeverek 1 púpozott ek. csicserilisztet, 1 csapott ek. lisztet, kurkumát és feketesót vízzel. A harmadikba prézlit rakok és mint a „normális” panírozásnál megforgatom a tofut a tálakban ebben a sorrendben, majd kókuszzsírban kisütöm.
A vegán virslit feldarabolom és kókuszzsírban megpirítom kicsit. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis szójaszószt.