Gombás tofus tavaszi saláta
Hozzávalók:
- 1 fejessaláta
- 1 kígyóuborka
- 3 paradicsom
- 1 csomag retek
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 kápiapaprika
- 1 csomag füstölt tofu
- Fél kiló laskagomba
- Kókuszzsír
- folyékony füst
- Durvára darált színes bors
- Bazsalikom
- Só
- Pár csepp citromlé
- Szójaszósz
- Vegán majonéz
Elkészítés:
A füstölt tofut kockákra darabolom, szójaszószt öntök rá, kevés zsiradékon pirosra pirítom. Külön edényben a csíkokra vágott gombát puhára párolom, pár csepp citromot adok hozzá, ettől nem fog megbarnulni, sózom, őrölt színes borssal, bazsalikommal fűszerezem, pár csepp folyékony füstöt adok hozzá, hagyom lepirulni. A zöld hozzávalókat összedarabolom, a gombát, a tofut és a vegán majonézet közvetlenül frissen a fogyasztás előtt rakom a salátára.