Füstölt tofus zöldségleves
Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 3 db nagyobb burgonya
- 1 db füstölt tofu
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 teáskanál bio vegetakeverék
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál bazsalikom
- Só
- Fekete bors
- 4 db babérlevél
- Olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát megpucolom, és olívaolajon üvegesre párolom őket. Közben a sárgarépákat megpucolom, megmosom, felkarikázom, burgonyát szintén megpucolom, felkockázom. A hagymát felöntöm lével, majd belerakom a fűszereket és a zöldségeket. A tofut felkockázom, kis olívaolajon megpirítom, majd mikor már szinte kész a leves, hozzáadom. A fűszereket sosem sajnálom a levesekből, ettől lesznek ízesek és finomak, mert leveskockákat sosem használok.