Spárgás-tofus brassói
Hozzávalók:
- 6 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 csokor spárga
- 1 csomag bükkfán füstölt tofu
- Só
- Feketebors
- Füstölt pirospaprika
- Szójaszósz
- Pici mustár
Elkészítés:
A tofut kicsi kockákra vágom, megpirítom, majd a legvégén 3 e.k. szójaszósszal összesütöm. Külön edényben növényi zsiradékon hagymát dinsztelek, füstölt pirospaprikát szórok rá, majd hozzáadom a spárgát, apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, mustárt, sózom, borsozom. Kevés vízzel felfőzőm, mikor kész, hozzákeverem a tofut. Burgonyát kis kockákra összevágom, növényi zsírban kisütöm, lecsepegtetem, majd összekeverem az összes hozzávalót.